31 Ekim 2013 Perşembe

Nakliyat Öncesi ve Sırasında Yapılacaklar

Nakliyat Öncesi ve Sırasında Yapılacaklar

nakliyat şirketleri

Taşınmak çoğu insan için çok sıkıntılı bir süreçtir. Bu süreçte ise doğru yolları izleyerek ve doğru tercihler yaparak rahatlamanız ve kolay bir taşınma işlemi yapmanız kolay olacaktır. Alacağınız bazı önlemler ve yapacağınız bazı işlemler sizin için iyi olacaktır. Bu makalemizde de bu konuyu anlatmaya çalışacağız. Taşınmak için önceden ne yapılmalı, taşınma sırasında neler yapılabilir bunlara bakalım. Öncelikle nakliyattan önce eşyalarınızı kontrol edin. Fazla ve gereksiz eşyalarınızı belirleyin. Fazla olan eşyalar sizin nakliyat maliyetinizi yani giderlerinizi arttıracaktır.
Bunun sebebi ise nakliyat firmalarının ağırlığa ve eşyalara göre fiyat belirlemesidir. Bu yüzden fazla
eşyalarınız yani kullanmadığınız eşyalarınız size hem yük olacak hem de masraflarınızı arttıracaktır. Daha sonra yapmanız gereken ilk iş ise profesyonel olarak çalışan ve tam hizmet veren bir evden eve nakliyat şirketi bulmak olacaktır. Arkadaşlarınızdan ya da tanıdıklarınızdan referans alarak bir nakliyat şirketi bulmanız mümkün. Bu yolla bulduğunuz evden eve nakliyat şirketi daha güvenilir olacaktır.
Çünkü bu şirket yakınlarınız tarafından tercih edilmiş ve memnun kalınmış bir şirket olacaktır. Eğer bu yoldan bir şirket bulamazsanız yapacağınız şey internetten araştırma yapmak ve tek tek şirketleri incelemek olacaktır. İnternet üzerinde bu tarz forumlar çokça bulunmaktadır. İnsanlar memnun kaldıkları şirketleri bu forumlarda paylaşmaktadır.
  Evden eve nakliyat şirketi bulduktan sonra yapmanız gereken ilk şey ambalajlama işini kimin yapacağını belirlemektir. Eğer ambalaj işini şirket yapacak ise çok fazla bir şey yapmanıza gerek kalmayacak fakat siz yapacaksanız biraz uğraşmanız gerekecek. Ambalaj için gerekli malzemeleri alıp nakliyat gününden bir hafta kadar önce ambalajlamaya başlamalısınız. Çünkü son güne bırakılan paketleme işlemleri, taşınacak kişilerin iki ayağını bir pabuca sokacaktır. Paketlemenin nasıl olması gerektiğini ise başka bir makalemizde anlatmıştık. Nakliyat sonrasında ise size pek fazla iş kalmayacak. Daha doğrusu sizin koşuşturmanızı gerektirecek bir iş olmayacak. Eğer montaj ve yerleştirme işini anlaştığınız şirket yapacaksa daha da rahat olacaksınız. Fakat onlar yapmayacaksa biraz yorulmak zorunda kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder